Wednesday, June 16, 2010

pergilah AYU~


assalamualaikum
welcome back..

hari ni
nak post entry pasal lagu best..
(best la sgt)
ye la, sokong la sikit aku nk dgr lagu Melayu ni..
(dalam proses nk dgr lagu Melayu pulak..boring dengar coldplay)

tajuk lagu: PERGILAH AYU
penyanyi: THE FABOLOUS CAT
genre: alternative rock..haha..xde la...BALLAD + R&B (kot)
(sebelah post aku ni ade mixpod box, korang dgr la kt situ)

1st time dengar lagu ni mase tgok cerita SYAH JIHAN slot AKASIA kt TV3
setiap hari isnin sampai kamis.
(chopp, aku bukan promotion agent)
pukul 6.30 ptg..
mula2 aku xsuka pun cite nih..
sbb xsempat tgok episode2 awal die..
pastu dah cuti nk masuk 2 minggu nih..
adik2 aku plus umi aku layan cite ni ptg2 smbil minum2 teh..
aku pun join la tgok ngn diorang

dah hari2 tgok..aku pun macam dah boleh ikot lagu ni..
pastu terpikir nk download..
pstu cari lirik..
dan hasilnye..
LAGU NI BEST...!

nk kata lagu ni jiwang..
ade la sikit2
sbb tu la aku xsuka layan lagu MELAYU..
tp..bace punye punye baca
dia punya lirik
ada la unsur2 yang boelh diterima oleh aku...
so aku pun layan lagu ni...

huhu..

Mati hariku di kotak sepi

Di situ kau mula mahu mengenalinya

Langkahku songsang telah ku sedari

Semula ku hias kau jauh dah pergi

Putus komunikasi kau elakkan diri

Ku mencari jalan kembali kau mahu terus pergi

Ku ingatkan kau memori kau tutupkan telinga

Nyata tiada kita tiada jalan penyambungnya

Ya Allah maha pemurah dan maha pencipta

Terima kasih atas pertemuan antara aku dan dia

Jika nyata bukan dia pemilik tulang rusukku

Kikiskanlah pesonanya dari kedua mata

Dengan segala kelebihan dan kekurangan yang ada

Bahagiakanlah mereka berdua ku doakannya

PadaMu ku pohon sucikan hatiku

Sehinga dapat melaksana kehendak dan rencanaMu
Amin

(antara lirik yg agak best)

p/s: guess what guys..td aku google lirik lagu pergilah ayu ni, then..huhu..da ramai yg blog'kan lagu nih..hehe
aku ketinggalan..huhu


3 comments:

mardy maidin said...

epah!!!!jangan....nnti sape nak teman aku dgr lagu omputih!!!!!!!! jangan.....hah!! ko bkn epah kn?? kn??? pulangkan epah aku balik!!

hahahaha...i'm a drama queen....

arifah zainal said...

hahaha...
rilek2..lagu ni je ya,..
best lagu nih...hahah

Mardhiyah Maidin said...

hahaha....jgn jd cm ika sdh ye..hehehe