Friday, September 17, 2010

muktamad


mintak maaf pasal entry yg lepas..
agak kasar...

esok balik mktb...
ishk...
bila la nak sibukkan diri dengan study ni..
final dah dekat..
tp, x rase pape pun...
x nak la pisang berbuah 2 kali ni...

benci ah...
banyak masalah la weyh nk kene pikir nih...
masalah aku ni banyak..
banyak la sangat..tp, xdelah smpai tahap PM...
sikit2 tu ade lah...tp, banyak la...
tah ah..
masalah tu bukan orang lain yg buat...
aku jugak yang cari..
mmg masalah btol la otak aku nih...

nk lepas macam mane pun dah xtau nih..
da malas ah nk cite2 kt orang nih..
orang lain pun ade masalah gak...
masalah diorang pun xsettle..
xkan aku nk tmbah masalah aku kt diorang plak..

ade gak yg tanye aku,
"kau pe masalah???"

haaa...masalah la nk jawab soklan tu..
x suke..tp, kalo x share kang bengong sorang2 plak..
tp, better la bengong sorang2 dari
menyusahkan orang lain nk dgr masalah kite..

pastu ade plak yg cakap..
"laa, xpe la...x baik la tanggung sorang2"

memang la kan..tp,
segan ah nk cite banyak2..
kite bukan sape2 pun..kawan je..
nti, nk di buatnye kisah...bile someday tu kite gaduh ke (mintak jauh)
mula la pot pet sane sini..
susah ah pecaye kt orang ni...

pastu ade plak...
"xkan xde kawan baik kot"
"kawan rapat ke"
"kawan yg boleh dipercayai..."

emmm...
ade tu ade la...
mak aku cakap....kalo kt kawan ni,
xleh percaya sgt...baik macam mane skali pun...
tu, ikot die punya pengalaman lah..
tp, aku still ade la kawan tempat aku kongsi masalah..
tp, tulah kan...segan la..
sampai bile die nk dgr cite aku ni...

so,
aku dah buat keputusan dah....
dan keputusan tu..
dah ade dah...

keputusan aku tu dah muktamad...!!

~SEKIAN~

p/s: walopun kite xpenah jumpe...kite ttp KAWAN selamanye..
sorry lah aku dah bnyak timbulkan masalah...

2 comments:

Eyerin Aziz said...

stori kat blog pun bley buat lega.. =)

..:akyn:.. said...

epah~ relax beb..
aq kan ader.. kui3..
xper2.. ko release sume kat cni..
n then ko akan okey..[maybe]