Sunday, March 20, 2011

sempoi habes......



AWAS: : ini adalah cerita berdasarkan pengalaman sebenar seorang guru pelatih yang bagus akhlaknye serta sopan santun di hari pertama beliau ber SBE....(School Based Experience also known as Pengalaman Berasaskan Sekolah or bahasa lame ROS)....




Di dalam perpustakaan Sekolah Kebangsaan Tut Tut Tut....kelihatan seorang guru lelaki yang chubby cute sedang mengarahkah anak buah murid beliau supaya duduk dalam kumpulan diam-diam jangan cakap....Murid-murid yang kepala memang keras itu masih bising sangat lagi...Guru itu naik angin sedikit lalu meninggikan suare tak matang beliau....


guru: Sape bunyi suare lagi saye campak masuk longkang... (lebih kurang)


Disebabkan lantunan suare beliau bersesuaian  dengan saiz badan beliau yang tough chubby cute itu...murid2 sume buat-buat tergamam dan diam serta merta..amazing!! 


Dan sekarang tibe lah mase beliau untuk menyemak kerja sekolah murid-murid tersebut itulah...(maklumlah sekolah baru bukak...mesti ade kerje sekolah cikgu bagi dalam cuti baru2 ni...)..


semak sorang demi sorang....kemudian ade murid tak siap....di sinilah klimaks cerita ini...


guru: kenapa tak siap kerja sekolah ni?


murid itu: ***senyap***


guru: saya tanya..kenapa tak siap kerja sekolah ni?


murid itu: ***masih senyap***


guru: saya tanye awak...awak bisu ke?


murid itu: ***masih lagi senyap***


guru: kenapa awak tak jawab saya tanya ni?


murid itu: cikgu, dalam kelas murid-murid mane boleh cakap..




Hambek kau...!!budak2 zaman sekarang ni banyak idea nak kenakan cekgu balik tau...AWAS!!!




hehehe...rilek arr cekgu....





budak chantek *chantek ker? : : dan bila, kau tiada tempat mengadu...kau pulang mendapatkan aku...itulah aku...lalalalala~..coba kau coba...lalala...xingt lirik....

1 comment:

JIJI YU said...

ekekke..cikgu tu sggh tok panda berkomunikasi..