Saturday, August 20, 2011

malas


bismillahirrahmanirrahim..aduss..tibe2 rase excited nk update blog sebab baru jer tengok lelaki hensem...(lelaki dalam entry tersebut okayyhhh..)kikiki..astaghfirullah..choop..aku tengok sekali jer..rezeki namenye tuh..hahaha...walopun aku tak pernah jumpa dia...dan hanya pernah dengar citer sal die jer..tak tahu nape rase excited pulak..gilak namanya nih....maafkan aku bakal suamiku...biasalah bila bujang ni mata jadi gatal gedik-gedik gitu...saya takdak ati kat dia pun..nyiahahaha..*urgghhh...geli!
*introduction merepek..maaf!

k dah...berballik pada tujuan asal pengupdatan entry aku hari nih...MALAS...ha'ah malas...dan aku tak tahu kenapalah bila balik rumah perasaan rajin di rumah sewa bertukar menjadi malas di rumah sendiri...contohnya:

1) bila kat rumah sewa, rajin memasak, sampaikan turn orang lain pun aku masak, tapi bila sampai umah sendiri rasa rajin nak masak bertukar menjadi malas bila tengok kat dapur ada kakak dan umi ku sedang bertungkus lumus membanting tulang memasak juadah berbukak puase..adekah derhaka namanya tuh...?

2) bila kat rumah sewa, rajin basuh baju sebaldi penuh melimpah ruah dengan tangan jer tapi bila sampai kat rumah nak basuh baju punya senang tekan butan on kat washing machine pun aku malas nak buat..kenapa yer?

3) bila kat rumah sewa, laju jer tangan taip esaimen walopun internet takde nak cari information..tapi bila kat rumah, tiba-tiba perasaan nak buwat esaimen hilang serta merta walau hakikat esaimen dah nak kena submit 4 sekaligus tak sampai seminggu jer lagi...apa dah jadi...gilak!

kenapa? tiba2 rasa cuak campur MALAS....esaimen banyak, malas nak buwat...then, aku pun meluahkan rasa gundah gelisah ni kat sorang member aku...dengan tenangnya dia berkata..

oh.last minute person lah ni ea?

kinda bro...

ummm...amek doa nih......


Image


=.='

terlupa pulak....lupa nak amal doa nih....hihi..




kbai!!



epadzz: : kamu, tolong kuat sikit...

3 comments:

JIJI YU said...

aku nok wat misteri po mamat jgk rr..baru ore minat

auny aizie said...

kalau malas kat rumah sewa alamatnya mati kebuluqq lerr weii

kalau aku la

Miszcahye said...

hakhak...
rmai peminat sungguh
membesar dgn hensem
dulu kecik kiut jah...oppsss