Friday, April 2, 2010

overseas^^'


bismillahirrahmanirrahim...
assalamualaikum dan sari berita penting..
hahha..
dah macam dj radio plak..

kenapa ye tajuk coretan aku kali ni bertittle
"OVERSEAS"??
LUAR NEGARA...@ABROAD

hurm..sebab..
aku ade ramai kawan2 yang skarang ni sedang, akan blaja kt luar negara...
sedar x sedar aku sedikit cemburu..
cemburu dengan kejayaan mereka..
ye lah..blaja kat overseas..sape tak nak??
mungkin ade yang xingin blaja kat luar negara,,
tp..
aku percaya..tu hanya segelintir saja...

aku selalu gak..bukak facebook..blog..
kawan2 aku yang study kat overseas..
hurm..seronok tgok diorang...kecik2 dah pandai bawa diri kat tempat orang..
hehe(kecik ke??)
haha..ala...ye la...baru umur 18 dah fly overseas..
dan..aku ade gak fikir..macam mane diorang boleh survive kat sane..
jauh dari rumah..
jauh dari keluarga...
wah..cekalnye mereka semua...!jeles!!

dan lagi jeles kalo tgok mereka leh main2 salji..
ni la part yg aku paling jeles sebenarnye..hak3...
hehe ^^'

aku dulu memang pernah bercita-cita..
nak further study overseas..
nk tau tak university yang aku pernah listkan dalam hidup aku dulu..?




ha'ah..MONASH UNIVERSITY AUSTRALIA..
ni la dia...
aku memang dah pasang niat nak sambung blaja kat sini..
yep..medical coarse of cos!!
aku suka kanggaroo...
yela..
nanti hanim da fly australia next year..aku nak suh hanim kem salam kat kanggaroo2 kt sane..waaa..best giler!

lagi satu university aku nk pergi...







sape tau???
JORDAN UNIVERSITY???
aku pun xtau knape 2 university ni menjadi pilihan aku...

setiap hari..dalam kertas..
dalam buku..
kat meja...
mesti aku akan conteng nama dua university nih..
haha..
betapa aku berharap boleh sambung blaja kt overseas,,,
ye..tp...ni sume bukan aku yang tentukan..
semuanya sudah ditentukan...
aku dah berusaha sehabis mungkin..
dan..
aku sudah dapat yang selayaknya...
walaupun xleh jd doktor~
xleh pergi overseas~....
tp...semua tu xpernah mematahkan semangat aku untuk terus belajar...

OVERSEAS...
sepatah perkataan yang banyak menyuntik semangat aku untuk belajar suatu ketika dahulu..

OVERSEAS...
sepatah perkataan yang tetap akan mendorong aku smpai bila2...

RUSSIA, JORDAN, UK, MESIR, AUSTRALIA, JEPUN....
selamat berjuang sahabat2 ku sekalian..
sesungguhnya..
kalian amat bertuah kerana berpeluang
untuk menjejakkan kaki di negara orang...
belajar betol2...
di mana bumi di pijak..
di situ langit di junjung..

salam rindu dari aku yang rindukan sahabatku nan jauh di sana~

haha...abis sudah sesi jiwang dari ku untuk kalian......


wsalam

=P


5 comments:

norizzati matsuri said...

epah....wah2....aktif berblog loni...aku suke2...u have shown ur true selt!!!!i like it....truskan...truskan.....haha....

rayyan wildan said...

aku wat blik mat salleh la..nop??
kui..kui..
weit..
rzki ore kta xtau..
mcm aku oyak smalam..
breakfast kat paris,
lunch kat london,
dinner kat italy
then blik tdo dumoh..
muahaha

arifah zainal said...

haha..tenkiu2 my dear friends duo ketul nih..haha...

ado gok uponyo ore baco luohey hati aku nih...sob3..terharu biru la..hehe

hanim...
what ever it is,,
ambik gmbr ngn kanggaroo jgn lupo aku des...
tukar slogan beta...

"tgok kanggaroo ingat aku"
huhuhuhuhu..

ibnubaba_04 said...

mai la smbung mesir ni pah..
amik kos ckgu di mesir plak..haha

arifah zainal said...

xpo lah,,
nok nikoh ngan tok laki kayo...
hari2 g overseas...