Wednesday, June 9, 2010

kenapa aku malas mandi??


haha..macam bongok je tajuk entri aku kali ni...
haha..tp memang aku da lame nk post entry ni..
aku bukan ape...
aku rasa ade ramai je orang2 kat luar sana ni ade habit macam aku nih...
hahaha...malas mandi..
opppssss...
it doesnt meant dat kami ni busuk..
no no no...
kami x busuk...
hahaha....

aku pun risau gak ah ngan habit yg x senonoh ni..
tp, ape nak buat kan..
bukan aku yang mintak..haha
sokay2..jangan risau, kami xkacau orang!!!!

MANDI..
em, sume tau kan ape tu mandi..
mandi ni bnyk jenis..seperti yang korang sedia mklum..
mandi sunat, mandi wajib, mandi saje, mandi shuke2, mandi manda..
banyak jenis mandi ni kawan2...
satu mandi je aku mandi btul2...(lu pikir la sendiri)
kalo mandi yang lain2 tu aku memang malas gila khinzir ah wa cakap lu
dan 2 3 hari ni pikir gak
knape
kenapa
why
aku malas sangat nak mandi...
pikir punya pikir punya pikir
aku bukan malas mandi sebenarnya..
aku just mandi 2 kali je satu hari..
(entry ni mmg memalukan diri sendiri + kaum sejenis aku..sorry beb,,=P)
haaa...
aku pun heran ngn ayah aku...
mau nya 5 kali sehari dia mandi...
haha...
wa salute ah same beliau...
tiap kali nk pegi msjid tiap kali tu mandi...
salute spring ah...

ok2..meh aku bg sebab2 aku x suka mandi bnyak kali:

no 1 :
AIR...yess..aku ni ade satu pnyakit, yaitu....xsuka air..hahaha...aku xsuka la air kt rumah aku nih..kalo pg2 memang sejuk gilak ah...ade satu tahap tu, kalo bgun subuh, wudhuk, argghhh...segar sesegarnya mata aku sampai xleh tutup balik..alamatnya lepas subuh hari tersebut aku xleh nk tido langsung...

no 2 :
korang pernah x tengok kartun oggy and the coakcroaches???hahaha...aku nk highlight kan sini adalah...COAKCROACHES..dalam bahasa ibunda, lipas-lipas....xsuka la menatang lipas nih..kenapa tempat tiggal lipas mesti bilik mandi ataupun tandas@jamban...kenapa..??kadang2 tu suka2 je die landing kt atas toothbrushes kitorang..haiyaa..talak boleh tahan la sama ini creatures...

n0 3 :
baju....hahaha...aku pun ade masalah la nk cari baju...bukan xde baju ye kawan2..
masalah aku kt sini ialah, xtau nk pakai baju mana...malas nk bukak almari..nk tau kenapa, hehe kalo aku bukak je almari baju aku alamatya satu timbunan kain2 umpama bukit besar akan menghempap aku..haha...errrkkk..hehe..paham kan paham kan??malas nk explain...nak2, baju yang aku da pakai kemarin gak aku ambik kt ampaian...
=P

no 4 :
ni adalah penyebab utama aku kurang mandi...hehehe
ok..
nk tau ke??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
da ready???
haha
.
.
.
.
.
.
.
.
.
sebabnye...
aku memang dah nampak macam dah mandi walaupun aku xmandi!!!!!
haha..
alhamdulillah..
syukur sgt sbb aku dikurniakan kelebihan ni...
:)

ok2...baiklah..pade kawan2 yg seme je jenis macam aku nih..
dun wory bebeh
im on ur side...
u'll nver walk alone*...hahaahhaha



alahai bong yapp..
haha...
chumel2...

korang kt luar sana...malu la kt monyet nih kalau malas nk mandi....

~SEKIAN~

3 comments:

rayyan wildan said...

haha..sesungguhnya aku
pun blum mandi wlaupun skang mnunjukkan 1:45..
oppss..adekah aku ,mjatuhkan saham sndri dcni??haha..lantaklah..
blik kat umah jd malas p blik air utk mndi wlaupun ku mengerti ssungguhnya mndi itu best..haha

Anonymous said...

=P

piKOk said...

bucuk!!!!
hahahahaha