Saturday, July 17, 2010

saya TAK memilih...

seriously...
kita tidak akan melakukan sesuatu perkara itu
jika kita tidak mempunyai minat terhadapnya..
atleast, kalo dah terpaksa tu nk buat macam mana kan??huhu
ye, seperti saya...
malasnya nak buat essay "To Kill a Mockingbird" ni
yang seHARUSNYA...em..harus ke WAJIB ek submit esok nih?
addeyh!!!

memang sangat diakui petang ini sangat la bosan..
kalo da bosan, tido je la..ape susah..
yeah, dats right!!
da problem is....saya da naik muak nk tido ni...bosan la tido...
jd, dikala petang yg panas terik lg membahang ni,
saya nak post 1 lg entry...
seperti tajuk yg di atas...

SAYA TAK MEMILIH..
(dalam kontek mencari husband)
hahaha :P

haaaa...
tough kot die ni...
sekali kene langgar, abis la..
pitam 2 hari 3 malam
pakej percutian tu...huk3

td, saya terbaca satu artikel mengenai perempuan2 melayu..
dinyatakan di situ bahawa,
perempuan2 melayu sekarang 'gilakan lelaki bertubuh sasa'
(xtau la sejauh mana kebenarannya tu)
hahaha..ni la kot sasanya...hihi
ape la..kesian kt laki yang kurus2...ki3
xbaik tau memilih ni...

ni plak dah nmpk macam ala2 pregnant dah...
lelaki berbadan besar...
sejauh mana realiti nya wanita2 di dunia ni xsuka lelaki berbadan besar??
saya tengok ramai je lelaki yg berbadan besar ni ade isteri..
ade awek..cun lagi tu...
hoho..xleh pakai la kenyataan lelaki berbadan besar ni x laku...
hehe..

alaa...silap pilih gmbr..gmbr ni nmpak tua..hehe
papepun..i like will smith <3
yg sebenarnya...lelaki yg bekulit sedikit gelap ni agak HOT yaw...hehe
berbanding dgn lelaki berkulit putih ni..
sorry to say dat...lelaki yg sgt cerah ni kelihatan lembut@lembik ya..
hehe..eh2..jangan serang saya..bukan saya yg cakap macam tu..
saya quote from somebody's
hehe..
jangan marah..

ok..except for him la kot..xlembik pun..
kan2??haha
hensem kan2??


tp...
saya tak pernah mengimpikan lelaki2 yg tersenarai di atas...
sbb saya x memilih...haha
xpe la x sasa pun...asalkan sihat sudah..
kurus pun ok wat...?jangan memilih sgt..
x hensem macam robin tu pun xpe la..
x hot macam will smith + sean kingston + akon + usher pun tape
asalkan baik...cukup la tu...


nah..ambik kau...huahaha....


tgok....mereka x memilih pun...

wakaka....
tentang jodoh dan pertemuan ni
semuanya ditentukan Allah s.w.t...
xperlulah kita risau..
yang sebaiknya...
kita berdoa supaya diketemukan dengan jodoh yg baik...
seterusnya berusaha untuk mengubah diri menjadi lebih baik
tidak lupa juga untuk berikthiar semampu yg mungkin
and last but not least....
bertawakkal yakni...berserah kepada Allah....

addey...
abis la...da jd ustazah pulak...
huhu


ok...sampai sini je kali ni...tibe2 je rasa ngantok..
ape lg..
tido...

~SEKIAN~

6 comments:

rayyan wildan said...

shuke entry ni shuke!haha..
xpow2..
t aku cri malaysian student d aussie
utk kta brdua ek pah..
ciri2 'xmemilih' mg tu aku tau doh..
hahaha

arifah zainal said...

hahaha..
aku xmemilih nim...haha
orait...jange lupo bahagie aku tuh nti duk sano..haha

^linas^ said...

saya pon xmemilih jugak..hihiii

norizzati matsuri said...

hahaha....
meced pah kito loni..xmilih teh..
kalu buleh huk bulat+saso gano pah???
mau time jgak??hehehe

faizunnisaqsulman said...

fer da record cik abg i putih. andi i like lelaki kulit cerah.. tp sometimes laki kulit gelap pon hot cm taylor lautner :)

arifah zainal said...

lina~ bgus la cik lina..hehe..trime seadanya..yeahh!!

mct~ em, xpo kot kalu buleh huk gitu..sbb aku redha jah..hihihi..ustaz aku pun oyak aku leh toklaki bulat..em, wallahua'lam la tu bulat staro mano..huhu

pijun~ tom robinson pun macam ok gak..hahaha :P