Friday, December 3, 2010

kakak ke aku?



assalamualaikum sume...hai ape kabar..haha


tibe2 tringat zaman kecik2 time comel2 dulu..haha

dulu mase kecik2...ingat lagi time kakak aku
jage aku ngan adik2 lain...mase tu umi ngan ayah kluar..
yeahh..aku ingt lagi...
wrestling ngan dia...kitorang gaduh pasal ape tah..
tp, aku mmg gile time kecik2 dulu..
melawan kakak aku..sampai bertumbuk-tumbuk..
siyes aku ingat..gile punya degil aku....
huhu..mesti susah nak jage aku ngan adik2 dulu kan..

abang2 aku tak tolong jage ke?
hurm..name lagi abang kan..buat hal dia sendri lah..
kitorang ni bukan masalah bg die..ceiitt...
nk gaduh ke nk bertumbuk ke..lantak kitorang lah..
yg penting x kaco idup die...ciss abg aku...hahaha

dan aku still ingat lagi dulu..
kene pelempang ngan abang sulung aku..
aku still ingat la bro...tatau la die ingt ke tidak..
hurmm..mesti die tak ingt...
mase tu, aku macam biase ah kan..
gaduh ngan kakak aku...pastu aku xpuas hati sbb dia pukul aku..
aku kan budak kecik, nak balas balik pun
mesti ah xsame rase sakit...hahaha..
kecik2 dulu pun aku dah bijak dah...balas balik guna psikologi..
masuk bilik cari buku latihan sekolah die...pastu koyakk..!
muahahahaa..hambik..dengan muka bangga

tp, malang..nasib xmenyebelahi aku..
mau tak nye kakak aku gelakkan aku and then bgtau 
buku yang aku koyak tuh buku abang sulung aku...
ah sudah!! panik aku weh...x tau nak buat ape dah..
gelabah..cepat2 aku sorok buku tu sebelum die balik umah...

em..kalo dah nasib aku..buat la mcam mane pun..
x boley dah nak tolak takdir...sob3..
balik je rumah, abg aku jumpa ah buku tuh...
then..kesudahan nya aku di lempang oleh abang aku tanpa belas kasihan..
thank you brader...!!haha

hari ni ayahanda ngan bonda 
tinggal kitorang g honeymoon....hahaha
xde lah...ayah umi aku balik kampung ayah aku kt KL..
lame tak balik jumpa emak beliau katanya...


setelah keberangkatan ayah ngan umi aku tadi
aku secara rasminya dah jadi kakak a.k.a bos dalam umah..haha
ade adik 4 orang lagi tu bawah aku...=.='
oww..ya ampun nak jage 4 ketol orang nih...
nmpak gayanye nasib diorang seminggu ni samelah
macam nasib aku dulu..
xmasuk bab masak memasak lg ni...muahaha..
kebulur la korang..keh3
oww..ya ampun nak jage 4 ketol orang nih...


sile dengar cakap aku ye adik2 semua!!

harap2 xde pape lah yang tak diingini berlaku dalam seminggu ni...
contohnya:
jangan la gatal2 bekalan air ngan elektrik terputus.
mintak jauh air banjir naik sampai paras pinggan..
dan ape2 lah yang xbest..
huuu...amiiinnnn.....
kalo tak macam mane lah tak tau.....=.='

'urm..boley ke aku jadi kakak seminggu nih...'


SEKIAN~

5 comments:

zuhey said...

tahu takpe.. (tp ayat tanpa belas kasihan tus menawok namanyer) bagusla sekurang2nye ada gak keinsafannyeer.. hukhukhuk

sekuk tawa said...

aku x serupo pon nga abg mu pah..ahaha..aku caring ko adek2 aku..

faizunnisaqsulman said...

ko jd bos aku jd bibik yg lg handal dari bese sbb td mak aku g umah akak aku yg no 1 dan jeng jeng jeng dy bwk blik oya. yeah bebaik ade 2 skang tmbh lg sorng oening kepale aku kat umah ~~ ngee *__*

hacker said...

http://simpleguy91.blogspot.com/

hye..lwatla blog sy...ad bnyk info mnrik tntg laki n pmpn...

epadzz zainal said...

areway:
besar doh key..keno insaf doh la
muahaha

jijiE:
bguh la jie kalu gitu gap :)

pijun: ahaha...em..oya kiut xpe..
lgipun ko dpt gji ek?haha

hacker:
dah visit dah..nice
keep it up :)