Saturday, April 9, 2011

diet yang terbaik


"entri kali ni ade unsur2 negatif yang melampau...tak digalakkan baca bagi orang yang rase diri dia baik mahupun lembut, sopan, suci....dan sebagainya...."


aku akui...sepanjang aku hidup aku tak pernah diet...tak pernah same sekali diet....niat untuk diet pernah jugak datang sekali sekala bilamana aku dah nampak perubahan terhadap ciri-ciri fizikal ku...bilamana baju tshirt saiz M aku dah ketat...seluar track aku dah makin sempit.... selama ni aku tak pernah risau pasal berat badan aku....tapi sejak kebelakangan ni aku rase lain macam...nafsu makan menjadi-jadi..rakus je membeli makanan...aku dah jadi sangat berat...muka makin bulat....eheeeee....!tiba-tiba aku jadi bimbang weyh...

ape yang patot dibuat oleh orang yang mempunyai masalah seperti aku?

patutkah aku amalkan diet yang di syorkan oleh Dr. Rozmey? atau perlukah aku melanggan herba life? jogging 2.4km setiap hari? minum air kosong bergelen-gelen instead of tea 'o' beng tiap-tiap hari? atau adekah aku perlu berpuasa selama 7 hari setiap minggu...?makan roti daripada makan nasik..mandi sekali sehari?atau mungkin aku perlu kurangkan tido....no man...tido xleh kurang!

pening kepala bila pikir pasal diet kan? itu tak boleh..ini tak boleh...tapi. kalo nak body cun, terpaksa lah berkorban ape saje...kan bagus kalo ade niat macam ni dalam beribadat................ceehhhh....=.=' ha ha ha...

mulai hari ni dengan rase yang agak tertekan..aku terpaksa tahan diri aku daripada makan banyak2...care dia senang...atas cadangan kawan-kawan yang sengal....tapi ini banyak membantu.....aku ase aku akan memiliki body se chantek maya karin...


tukarlah menu makan anda kepada yang ini...


kucing masak lemak cili api.
kucing sweet sour..
kucing black pepper.
tomyam kucing
kari kucing..
kucing madu..
burger kucing special.
murtabak kucing.
nasik kucing berlauk.
sambal tumis kucing.
kucing salai.
nasik goreng kucing
kucing paprik.
sup kucing
kucing rebus.
telur mata kucing.
gulai tempoyak kucing.
kucing bakar.

stock untuk sebulan...

kenapa kucing?
sebab kucing senang didapati.
insyaAllah anda akan merasa jijik dengan semua menu di atas dan mungkin jugak ia akan mmbunuh selera makan anda...jika mahu..anda boleh tukar kucing dengan binatang lain yang lebih enak....contoh.tikus.!

sekian.



epadzz: : aku start diet esok...keh keh keh...


12 comments:

PUCCAnis said...

kejaaammm!jgn makan kucing..!
tikus dakpe..sedak lagi ade kucing tuh...uhuk3

JIJI YU said...

jangea berdiet pah aku tok relo mu berlapar..

JIJI YU said...

jangea berdiet pah aku tok relo mu berlapar..

epadzz zainal said...

haha..
pecinta kucing sejati
kucing bnyk sgt ekpun.
haaha..
tikus memang sdp tp susoh nok igat,
keh3

...yuNi qEmA... said...

tudia!!!

pade la kure doh sekor kucing kt ostel ni~ hahaha

epadzz zainal said...

haha.
buke duk sekor la.
berekor-ekor doh habis..

f a r h a n a said...

mandi nga diet tu kait ko??
eleh...

epadzz zainal said...

haha..hor ah..
kait..
kalu mandi lepas make jadi bucit.
sbb tu keno mandi skali jah
sari..haha

f a r h a n a said...

kurgkan mkn so ley mndi byk kali r..
xperlu risau utk mndi byk kali..

epadzz zainal said...

haha.
xleh..
raso xyakin yakin jah
kalu mandi byok kali..
haha

f a r h a n a said...

eleh...oyk jah la mls :P

epadzz zainal said...

rajin...tido