Thursday, May 5, 2011

senyuman

 

cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau cantik senyum cantik mesti cantik lagi
Senyum sikit nak tengok ada tak lesung pipit
Kalau tak ada pun aku masih mahu cubit

tah ler..aku tak tahu nak mula entri aku ni macam mane...
SENYUM..satu benda senang, simple..tapi orang susah nak buat malah berkira lagi..

yang muda kene senyum kat orang tua ke?
mungkin...tak kan nak tunggu orang yang lebih tua senyum kat orang muda dulu...tak menghormati name nye..betulke?

atau
lelaki yang kene senyum kat perempuan
ye lah..tak kan orang pompuan pulak yang kene senyum kt orang laki..nanti kene label gatal pulak...emm..macam tu ke?

em, mungkin
junior yang kene senyum kat senior..
haaaa....mestilah..sebab junior kan junior....mestilah kene senyum kat senior...baru lah nampak perbezaan kasta kat situ..huh!! patutke?

sebenarnya kita tak pernah dikenakan syarat untuk senyum..yang muda senyum kat yang lebih tua ker..yang lelaki senyum kat perempuan ke..yang junior senyum kat senior ker...sume nih adalah alasan yang saja diadakan oleh orang2 yang malas nak senyum..termasuklah aku...aku bukan spisis yang suka senyum kat orang...my bad..yeah i know...

tapi...ade jugak orang yang akan senyum sepuas hati sebelum dia tido pada waktu malam...
[except kalo tertido]
mengimbas kembali perjalanan hidup pada hari tersebut mebuatkan dia tersenyum
senyum di atas kesilapan nya.
senyum di atas kebodohan nya
senyum di atas pencapaian yang telah dia buat.
walopun tak seberapa..
dan senyum untuk hari esok yang belum dia tahu macam mana keadaan nya.
aku macam ni lah..haha
huh! jangan nak mongaak!
hek hek hek...tak, betol ni...

"menurut fakta yang telah dikeluarkan oleh institut jantung negara (IJN)...senyuman merupakan salah satu faktor yang akan meningkat kadar metabolisma tubuh badan kita..pembakaran kalori akan meningkat 2 kali ganda dari biasa..sesape yang nak kurus senyum-senyum lah selalu..."

you know what..
dengan senyuman....masalah jadi ringan.
dengan senyuman...hati jadi senang
dengan senyuman... semua nampak macam tak de pape...
dengan senyuman jugak..orang jatuh cinta..keh keh keh..

ok..kalo orang tanye aku nape suka sgt chris martin..
of kos la aku akan cakap suare dia power..
tapi sebonarnyo..aku suka tengok kalo dia senyum..
kah kah kah

epadzz : : fakta yang kat atas tuh aku reka sendiri...kah3....

3 comments:

JIJI YU said...

semakin bijok en3 mu pah

nicksuhailee said...

tol2.senyum :)

norizzati mat suri said...

senyum pah senyum..eh meta..reko sndrik???hahhaa...aku praktis do..duk senyum sore,ingt buleh kurus,,...haiya