Friday, October 14, 2011

apa korea dah buat dengan kita?

tiba-tiba aku rasa nak tulis pasal ni...
mula-mula,  aku nak mintak maaf kat die hard fan korea..
takde niat ape-ape..cuma nak luahkan rasa hati...

tak dinafikan sekarang ni anak-anak muda ramai yang cenderung
ke arah mendengar lagu korea, menonton klip video korea, cakap pun ada korea-korea sikit.
membuatkan aku terfikir..

"apa korea dah buat dengan kita?"




gila... pessimist...
bukan, aku bukan pessimist...
aku cuma terfikir....

bukan kerana aku tidak minat korea, langsung aku hadir dengan entri ni..
bukan...

aku juga manusia yang perlukan hiburan..
malah, aku juga melayan rentak2 lagu barat
tapi bukan korea

cuba buka mata dan lihat..
tak usah lihat jauh sangat...lihat malaysia..
oh..Malaysia ni besar..
ok..lihat sekeliling anda..
uh...luas juga sekeliling anda ni..
ok lah..lihat kawan ofis anda...lihat kawan bilik anda kat hostel..
lihat adik beradik anda..lihat orang terdekat dengan anda..
yer...
mereka peminat korea.. :)


sama lah apa yang aku alami sekarang
adik2 sukakan korea..
kawan2 juga sukakan korea..
boleh lah aku katakan di sini
korea adalah satu fenomena.

:)

dan aku sangat kagum bila ada di antara kawan ku
pergghh..gila petah menyanyikan lagu korea.
sumpah aku kagum...

dan aku sangat kagum juga
bilamana ada di antara rakyat Malaysia
yang tanpa segan silu tampil dengan band ala-ala
korea gitu...!

dan aku masih terfikir sehingga ke saat aku menulias ayat terakhir entri ini..

"apa yang korea sudah buat dengan kita?" 


ps: weyh..aku pun pernah tengok cite korea..tipulah kalo tak pernah..ngeh3


epadzz: : iman manusia ada masanya meningkat..ada masanya pula menurun...dalam fasa menurunkah iman ku sekarang???Astaghfirullah...

3 comments:

Cik Eliza said...

minat korea!
;)

JIJI YU said...

korea buat kita jiwang pah

Miss Juju said...

dulu pon xminat korea jugak..tapi skang dah terminat..haha..tu la kadang2 pk gak nape la zaman skang ni giler kat korea..tapi kan ade terbaca salah satu tanda akhir zaman kaum yang bermata sepet dipuja2..hmm