Saturday, November 26, 2011

Pematah Semangat


anda dengan pandangan anda tentang sesuatu perkara,
yes,so go ahead with that.
tapi, please!! jangan jadi pematah semangat orang lain
dengan pandangan anda yang anda rasakan sudah betol itu.
ye sudoh betol...tapi, betol bagi anda sahaja,
sebab tu saya cakap.
go ahead dengan anda punya pandangan yang anda rasa betol tu.
ingat!
orang lain pun macam anda juga..
terima lah apa yang orang lain akan buat dekat anda nanti
dahtu...jangan melatah pulak..
hidup umpama roda ingat.
kita tak sentiasa di atas.esok kat bawah pulak.
time kat atas tu jangan berlagak sangat
takut bila kat bawah nanti tercungap2..


epadzz: : entry marah orang ke ni?eh takdelah...entri nak ingatkan orang je ni...hurmmmm...tahler..macam2 orang, macam2 gayanya..rimas+lemas...tadi belajar akhlak dengan ayah...akhlak sesama muslim...kena menyayangi setiap manusia yang beragama Islam...sejahat-jahat mana mereka..sebusuk-busuk mana hati mereka, mereka lebih mulia dari orang bukan Islam..kerana apa??kerana iman yang ada dalam hati mereka..iman itu apa..? Laailahaillah Muhammadurrasulullah..mereka mengaku Tuhan itu Allah.dan Nabi Muhammad itu pesuruh Allah..hurm, takle benci pelaku maksia tapi kene benci maksiat yang dilakukan mereka..lagi kene pandang seorang muslim dengan pandangan kasih sayang.em..banyak2..untung jd orang Islam...

3 comments:

Gen2Merah said...

iya saya setuju... ada baiknya kita saling ingat memperingati kan... bersyukur lah kita hidup sebagai seorang Muslim yang taat kepada perintah Nya..

Salam kunjung mengunjung ye.. ada masa jenguk2 lah blog Gen2Merah ye.. salam persahabatan.. (",)

budak penjara said...

ye untung sesangat

chegu abbas said...

bagus amalan ingat menigigatkan hihihih