Wednesday, February 22, 2012

KAWAD


Bismillahirrahmanirrah

Kawad. Bila sebut kawad terus teringat zaman persekolahan dulu.  Aku memang orang yang sangat anti dengan kawad.  Seeingat akulah, aku pernah menyertai kawad mase aku dalam tingkatan 2..tu pun peringkat sekolah jer.  Wakil PBSM.. pastu terus tak kawad sampai tingkatan 4 pulak. tu pun peringkat sekolah gak. aku wakil PBSM sbb tak cukup orang .wahaha.. seriyesli aku tak suka kawad kaki.

Kali terakhir aku join kawad kaki last 4 years when i was at PLKN Batu Jong.  hihihi. Mase kat sekolah dulu boleh la nak lari-lari time kawad sebab tak nak masuk kawad.  Tapi bila masuk PLKN, aku tak boleh menyorok lagi dah.  sebab ape?? sebab bilik sakit dah penuh ngan budak2 cina + india + melayu yang pura2 sakit gigi la, sakit idung la, sakit ketiak la time bile kena kawad...so, there's no place for me to hide anymore..aku pasrah gile.. train kawad macam askar..Terpaksa kawad dengan bersungguh2 sebb kami tak tahan kena berdiri tengah padang kawad yang luas tu lame2 kalo silap step ke ape ke. sebab tu lah bila aku balik dari PLKN umi aku panggil aku anak INDIA... :)

Semester ni entah kenapa aku teruja bila TERPAKSA menyertai semula kawad kaki. Malas. Benci. Tak adil  4 tahun aku tinggalkan sume tuh.  Step pun berterabur.  Hentak kaki pun dah tak balance.  Hayun tangan 2 3 kali dah rasa lenguh.  Lama aku fikir.....dan akhirnya aku sedar..

Aku bakal guru.

FIGHTING!!

epadzz: : tak susah sebenarnya nak memotivasikan diri sendiri. 

3 comments:

faizunnisaqsulman said...

its nice when sometimes u do something that makes u feel nice..

hehe

ezasunflower said...

Sometimes mind will control everything..
So it is very important yo have good mindset..

Always think positively..
And the result will be positive.. =)

zuhey said...

Mek Pah, mum perasan lawa supo si gambar tu ko? mmmm, kalu di waktu mlm mungkin iras2 kot, tp siang aku kena tamboh power spet la... hahaha. GO! GO! FIGHTING!!