Wednesday, October 27, 2010

akU rINdu DIA....

die cantik ..sopan..lembut...sometimes, lembik a.k.a *bentat...tapi die baik..die pandai..agak menutup aurat...hehehe..die ke mane2 pun pakai stokin a.k.a sarung kaki...sometimes die pakai sarung lengan walopun baju die dah cukup tebal...tp, kadang2 die selak jugak lengan baju die nmpak la lengan die yg putih itu...panas kot...tudung die xde la besar sgt..tp, die xpernah silang tudung kt dade macam yg aku selalu buat...(ishk3...xsopan btol aku..hahaha)..aku selalu gak ah perhatikan die ni..suke tengok die walopun kadang2 die ni menyakitkan hati..haha..jahat btol aku..tp, ade jugak benda yang aku x suka pasal die nih...die agak cerewet...ngee~ :P.. hahaha..


bile tgok die menyebabkan aku tringat balik zaman aku sekolah dulu...well, aku dulu kan sekolah agama (huhu..hehehe..ngeee~)..rindu la nak pakai macam dulu2, wat usrah macam dulu2, wat qiamullail macam dulu2, smayang jemaah macam dulu2, bace quran ramai2 macam dulu2...

pakai macam dulu2??ahahaha..ye lah..mksud aku, nk pakai tudung labuh macam dulu2..hehehe..awww...macam x caye je...ngeee~

wat usrah macam dulu2?? dulu kt sekolah every friday kitorang ade usrah...dengar tazkirah dri ustaz, ngan ustazah...waa..rindu gile kot kt ustazah hachinah....rindu nk dengar nasihat dari dia..sekarang ni, idup sendiri kene pndai jage..weyyhh..rase nk balik sekolah balik...sob3...aku btol2 rindu nk dengar nasihat2 dari ustazah hachinah...

wat qiamullail macam dulu2, smayang jemaah macam dulu2, bace quran ramai2 macam dulu2...waaaaaa...xtau knape skang ni aku jarang nak amalkan segala ajaran kt sekolah dulu...kalo dulu, kt skolah, rajin la jugak bangun tgah2 malam...buat smayang tahajjud, smayang sunat...sekarang ni bukan jarang, langsung aku xpernah buat dah...ape nk jd ngan aku sekarang ni pun xtau...paling sedih...aku jarang bace Quran...sob2..kalo balik umah ayah asyik suh kami adik beradik bace quran setiap hari...kate beliau, "anak2 ayah bace lah quran..jadikan quran kawan ...walopon sepotong ayat satu hari pun x pe..." dush3...kate2 ayah tu ibarat bom atom jatuh kt atas kepala aku nih...sekarang ni aku bace quran hari kamis malam jumaat jer...tu pun kalo rajin..kalo aku malas aku x bace gak....ngeee~..teruk btol lah...


hahahahahaha....kejap2.kenapa aku tulis entry macam ni nih???heeee...aku pun tatau lah...tetibe jek rase diri ni dah jauh bebenar dari Dia, aku rindu DIA...ari tu aku ade singgah kt blog Kembar Tolo...bace entry pasal terjemahan surah ape entah ..xingt...sejuk je jantung dgr suare bace quran tu....insaf kejap...kejap je lah...huuuu...pastu pg tadi bangun tido tetibe rase ngilu je kt hati nih...tatau kenape..siyes..rase nk nangis...tp, xtau kenape..korang paham x???hehehe..ape daa wat entry macam nih...nk wat tajuk ape pun tatau...hehehe...lalalaalla...lulululululululu...walaubagaimane pun, aku xpernah menyesal ngan idup aku...cehh...sombongnye aku berkate2...sepak laju2 kang...i've tried to change...to be me.... just like ME  in few years back..but, i admit dat...aku memang lemah...hoho

Ya Allah, tidak ku sedari selama ini cinta Mu tidak pernah menyepi...
rahmat kasih sayang Mu tiada bertepi..
setiap hamba Mu tetap Kau sayangi..
biarpun banyak dosa yang menghimpit diri ini..
janji pada hamba Mu xpernah Kau mungkiri...
maafkan lah...redahi lah



meh jom kite wat revision sket...bukan kite...aku...aku nk test level ingatan aku....aku study ni 2 days ago...lets see how much i can remember...hehehe

TENSES

simple present ---------> i eat an apple.
present continuos --------> i am eating an apple.
present perfect ----------> i have eaten an apple.
present perfect continuos ---------> i have been eating an apple

simple past ---------> i ate an apple
past continuos ----------> i was eating an apple
past perfect --------> i had eaten an apple.
past perfect continuos -------> i had been eating an apple

present/past future ----------> i will/would eat an apple
present/past future continuos ---------> i will/wolud be eating an apple
present/past future perfect --------> i will/would have eaten an apple
present/past future perfect continuos --------> i will/wolud have been eating an apple 

aku de buat aku punye formula sendiri tauk...macam nih...hehehe
kalo ade jer perkataan perfect tuh mesti kene ade HAVE@HAS@HAD
kalo ade jer perkataan perfect continuos mesti kene ade HAVE BEEN@HAS BEEN@HAD BEEN
heee...senang kan...hehehe

hahahaah...pandai tak aku???eceeeehhh...stakat bende nih buadak tadika pun tau lahh...ahahaha...ngeee...
em..ok lah..nk sambung study...eh2..nk sambung tido lah....

sebelum tuh...nak ckp tenkiu gile ah kt izzah sebb tolong aku wat esemen...gile ah...ahahaahahaha....xpecaye ase aku dah siap esemen sebelum tarikh antar...xpenah terjadi dalam idup aku nih...ahahaah...tenkiu2...

ok beres......
chow...


~SEKIAN~

8 comments:

NuRuLiZzATi kHaLiD said...

bakpo epah weyh??sdey bace entri mu...terasa aku weyh..hihi~
nak tiok sero..wuwu~

pe2 pon pah, kite manusia x lari sr khilaf kan..lalai dr jalan yg patut kite lalui...berubah memang payah...tp pe kate kite cube try sket demi sket, ikhlaskan hati n lapangkan dada..insyaAllah, kite pasti bleyh..kite pon windu jugak kat islamic environment!!
cube jugak sket2 nak berubah...huu~
pe2 pom, kalo ht kite da terbuka, jgn sia2 kan sebab tuh tandenya Allah sangat sayangkan kite!!

p/s::pah, tak bek mu kutuk owg..hahaha=p

epadzz zainal said...

eceeehhh...
ustazah.....hehehehe
masalahnye tengku...
da bnyak kali pintu ati terbukak
tp, banyak kali jugak la dah di sia2 kan..
tatau lah kenape..
bimbang jugak nti ati ni
langsung x terbukak...emmm.. :(

susah..susah..
xkuat...

p/s: mane de kutuk la..siap puji2 lagi tu ...hahahah

NuRuLiZzATi kHaLiD said...

eyt, sejak bila kite jd ustazah??teacher okey!!haha
emmm...kalau mcm tuh, muhasabah diri ...org kate bila ht tak keruan, buka2 lah Quran..kdg2, bila kite terasa sangat malas pom, bila kite bce gak Quran, insyaAllah..ht tuh rase luas n tenang je...
sekarang ni, sume2 neyh kan terpulang kat ats kite epah..sesusah mane pon kite rase, juz ingat je 1 neyh..tak kire betapa mals camnber pon, rjin2 bce AQ...sebab kite tak tahu dengan bce AQ, even sehelai pon da wat kite rse hepi..hee~
try lah!ckp atas pengalaman~~hoho~

-hana- said...

mekaseh kpd epa sbb mengingtka tntg tenses :)

epadzz zainal said...

tengku..
hehehe...ye lah ticer...
saye usahakan..
doa2kan saya ye...
hehehe

btw...gudlux exam...
do da besh...

epadzz zainal said...

hana
hahahahaha...
bgus2...ade gok ore baco
nota sayo...ahahaha

..:akyn:.. said...

wah epah.. baguss nyer ko..
ley ajor aq pas nie... hahah

epadzz zainal said...

akyn..
ape yg bagos tuh?
tu dulu2..
skang org cakap dah reput
ditelan mase..
huaaawwaaaaa.... :(