Tuesday, October 26, 2010

eLaUN abIS...nYEsaL tOLak reZKi... ):


assalamualaikum readers yg merinndui saye...saye kembali lagi...suke ati saye la blog saye...TENGKU, jangan perli2 eh...ahahaha....boring ah wey dah deactivate fesbuk nih...rase macam tatau nak buat hape satu hari nih...nak study..em, dah study...tp, sikit je la kan...ehehehehe..aceli, tatau ah knape tetibe rase nk update blog nih..mungkin memang dah rase boring gile kot satu hari suntuk ni asyik memerap dalam bilik ngadap muke rumate je...ahahahahaah...(gurau jek..ngeee..jangan marah ye hana...huhu)..tah la..tatau nape..da banyak kali dah nak update belog..tp, asal bukak laptop je, idea tros ilang...ilang tros...kosong terus...padahal tyme dalam shower idea datang seperti mencurah-curah ke ladang gandum..ahahaah..mungkin sebab perubahan cuace...kah3...xde kaitan langsung...ngee~


elauuuuuuuunnnnn....cepat la masuk...tolong la masuk...masuk la cepat...la masuk cepat...tolong la cepat masuk..masuk.masuk..masuk..masuk..masuk...lapar la wey kalo elaun xmasuuukk......iklas aku cakkap..x tipu nih..langsung x tipu dalam purse kesayangan aku (F.Timber, kaler ijo, jename x femes,,beli time offer hari tuh..murah je..hahaahhaha). kt dalam purse aku tu ade 10hinggit jer...x tipu.....sungguh..percayalah...nak nangis dah x bergune kalo aku sendiri yang tolak rezki dari awal2 lagi....


ceritanya bermula begini...


tempat: rumah kecik ku
hari: kamis minggu lepas
masa: 5 lebih...(petang)
situasinya begini: minggu lepas hari kamis aku balik umah...ayah aku dah kemas2 baju nk g 'outstation macam biase 3 hari'...before beliau keluar pintu utama beliau lantas bertnya kepada 2 orang anak beliau yang baru pulang rumah dari  kampus, aku dan adik aku, diela...


ayah: ayah pergi dulu ni...duit belanja sume cukup ke?
diela: ow, org beres...cukup...
ummi: ckp btol2 la kalo xde duit...jangan la kalo xde duit cakap ade duit...
aku: (berfikir 3 jenak)...emmm....org pun ade duit...cukup dah......
ayah: em...ok..ayah pegi dulu...

kami pun salam2 la ngan ayah...........argghhhhhhhhhhhhhh...ape punye bodoh la aku nihh.....padahal tyme tu dalam purse aku tinggal je lg 30 hinggit...argghhhh.....sempitnye otaaak aku....hahahaha...aku pun tatau knape la aku nih malu sangat nak mintak duitn ngan ayah aku...maluuuuu......huhuhu..wey...tu ayah ko la ngok..bukan sesape....ah...uhh...iiihhh...malu jugak,,malu jugak...ahahaha...dan dah 2 3 malam aku berlapar...makan megi yang tawar...wuuuuuu..sob3...padan muke kau...dan td aku tgok2 la jugak tabung burger aku...ade la not kertas 6 hinggit....pastu syiling 19hinggit...sob3...seb baik la aku ni jenis menabung...cesss...stakat 25hinggit dalam tabung ko sape heran...ahahaha...emm..duit..duit.duit.


bende kaler biru tu indicator tabung aku,,,nk tau duit kt dalam tabung tu dah penuh smpai kat mane...ahahaha..

kesimpulannya:

pertame : kalo dah bapak korang offer nk bg duit kt korang, xyh la gatal2 cakap duit dah ade....walopun korang dah ade duit...cakap je xcukup..ngeee~

ke duA: xyah berfikir sebelum berkate2..terus je cakap nak...haha

ke tigA: jangan beli meggi perisa yang berkaitan ngan ayam...perisa soto ayam ke...perisa ayam bawang ke..huhu...tawar...x sedap...beli la perisa tom yam..haha

ke empat : menabung la untuk kesenangan mase depan...hahaha


ok.....dah lewat malam...nak sambung study...babai


p/s: 
sometimes i love
somtimes i hate
sometimes i miss
sometimes i hurt........


~SEKIAN~

6 comments:

zana said...

hekhek...epa ko dan ak mempunyai mslah yg sma...mlu nk mntx dwit bpak sdiri wlaupun dlm purse ader dwit sen2 pon...hadoyai...

epadzz zainal said...

zana
ahahaha...tu la pasal
nyesal x sudah aku..
ngee~

NuRuLiZzATi kHaLiD said...

ececcecece~
rse cam femes je bila ade owang mention nama kite kat blog dy..hahah!!!
ade owang terase ke??hakhak!!!tatu lak epah terase yer..hoh0~
kite tak mention sesape..muhaha~

Eyerin Aziz said...

ahahaha....tu ler sape suh ckp adooo..kan da kene makan perise ayam
perise ayam x sedappp..seyes..
keke..

xdop ko gmbar aku kat mejo stdy mu???hehehe

epadzz zainal said...

tengku..
opppsss..ade org terase name die
was mentioned by the author,,ngee~
tah sape tengku nih?
ahahaha...

epadzz zainal said...

zim
ahaha...yep, siyes meme
tawar gile kot...

hahaha..
gmbr mu dalam purse aku..
jangan isau.
ado..!