Wednesday, December 8, 2010

Pengalaman pertama memandu kereta!!



bismillahirrahmanirrahim..salam semua




perghh...tengok tajuk entry aku..haha..
terserlah ke'skema'an  penggunaan ayat 
dan tatabahasa Bahasa Melayu..
tengok exclaimation marks a.k.a tande seru
kat belakang tajuk tuh..
haaa...tu maksud die keterujaan aku lah
cos, this is my first time driving a car..
ihihihi..malu la pulak..orang lain da bawak kete 
beribu-ribu kilometer..
aku plak baru nak pandai pegang stereng...
tu pun kene marah kt cikgu.. :(
awas!!jangan gelakkan aku


it is hard to handle everyhing inside the car..
o please God..

i got it wrong people...muahaha
alhamdulillah sume senang lah...
dush..berlagak...banyak lagi x balajar lah..
xde la puan2 tuan2..saje nk bagi semangat kt diri sndiri...kah3

first2 blaja tadi gugup jugak lah..
naseb baik la cikgu aku tu sporting...wakaka..baik2..
xsalah pilih ejen la ayah aku ni..hahaha
blaja macam biasa la kan...tapi, ade satu part yang sangat
membuatkan aku bengang...org kelantan sebut "otok"

macam ni:

tengah aku drive kat litar tuh,
ade la sorang mamat ni,
die nak lintas jalan pergi seberang jalan lain...amboi2...
bukan main berlenggang-lenggang lg die kt tengah2 litar tuh..
padahal kete aku bawak tu depan die jer..
lagi dua depa je  nk langgar die..
die boleh jer jalan sambil tgok2 dalam kete...
aku da start nerves dah..tibe2 jer tekan minyak,,
kete bergerak laju lah kan...
seb baik dia sempat elak....ah, kalo die xsempat nk elak pun
bukan salah aku..sape suh menggedik jalan slow2..
cikgu aku kt sbelah rilek jer..
macam xda pape jer berlaku....
ahahaha...aku pun pura2 steady ah kan...
hahahaha...walhal aku nak gelak jer mase ngah drive tuh..
msti cikgu pun tengah gelak gila2 dalam perut...

ahaha..macam tuh la pengalaman pertama aku...
yang pentingya kan...
aku kalo ade jer ape2 halangan kt depan makin kuat la 
aku tekan minyak ...jenuh cikgu tuh duk bebel kt aku..
haha..sory lah cikgu..fes time kan...
lagi satu cikgu pesan...

"awak xpayah takut2...bawak kete rilek2 je...buat cool"

wah....sporting gile..
aku ingtkan dia garang..muka bapak la garang
nak tegur tanya tu tnya ni pun aku takut..
ngeh2...waaa...wat malu jer...
end of the story..

awas!!!
pemandu sedang belajar memandu...
wakaka :P


moral of the story:

jangan la berat mulut nak baca "bismillah"
kalo nak start buat kerja...baru la berkat..
insyaAllah, kalo bawak keta x langgar orang..
(tadi aku lupa baca bismillah...)

=.='


~SEKIAN~


6 comments:

faizunnisaqsulman said...

congrats :)

zuhey said...

hahaha belaja keto... molek benar la tus, kalu umi ayoh sakit tak payoh la aku kelik hantar sepita.. mum boleh uruskan dah...ngengegee

sekuk tawa said...

mu lucu pah weh..ahhaa.

..:akyn:.. said...

wah.. epah ko un ngah amek lesen ker..
same larr kite... cuak seyh mase
1st tyme memandu uh :)

Mohd Nor Quiyyum said...

tahniah!!!!

epadzz zainal said...

pijun:
ahaha,,tengs beb!

are-way:
ow..meme niat gitu lah
bktu amik lesen nih..
xsey nyusoh ko sulong doh smula2.

jijiE:
ahaha..biaso jah jie

akyn:
a'ah...hehe..t, bley la ko bwk aku
g pt..haha

quiyyum:
tengs awak!