Tuesday, January 18, 2011

LELAKI GAGAH

muahahaha...entry ni aku taip dalam keadaan tergesa-gesa sambil tunggu bateri mp3 roomate ku penuh.. haha..terpaksa meminjam mp3 beliau...sebab petang ni ade kelas child development yang sememangnya seronok untuk tidur..tp, tak sampai ati aku nak tido sebab lecturer itu macam nampak excited jer mengajar kami yang berpura-pura memberi perhatian sepenuhnya padahal masing-masing syok layan lagu kt dalam mp3 masing-masing (aku la ni..bukan org lain). jadik aku pun ambil keputusan nak pinjam mp3 roomate aku sebab aku takde mp3..hahaha.. seb baik aku pakai tudung bhai...kah3..penyalahgunaan tudung...

ok dah azan!

sambung balik topik asal.

tadi lepas kelas, aku pun berjalan pulang ke kolej kediaman..jalan kaki jer..penat weh. dekat je pun..hahaha..sampai dengan pintu pagar kolej kediaman , aku pun tertengok la sorang makcik tua takde la tua sangat penyelia asrama kot..hahahaha, turun keta lantas dia menuju ke arah pintu pagar...dengan mengerah segala tenaga perempuan nya dia cuba untuk tolak pintu pagar tu ..dengan kedua belah tangan dia.. nampak bersungguh-sungguh dan yakin serta tabah.. tapi, kasian...pintu pagar tu tak bergerak sikit pun.. aku pun tergelak kecil..jahat betol..

tak semena-mena ade la sorang student lelaki ni bermotor nak keluar dari pintu pagar tu jugak.. makcik tu pun tahan la motor terbabit.. dari jauh aku nampak macam makcik tu menyuarakan kegusaran perasaannya terhadap lelaki tersebut...

dengan machonya...
dan hanya
menggunakan sebelah tangan kirinya..
lelaki gagah dan hebat itu tadi menolak pintu pagar tersebut...
sekali dia tolak..
pintu pagar tu terbuka luas semesta alam

aku terkesima

kagum

serta

bangga

dan

meleleh...(tipu je ni)


abis...


nah ambik kau lelaki gagah!

5 comments:

JIJI YU said...

muahhaa..tu kalu jate tu pah..tidok aku lagi.ehehe

Mohd Nor Quiyyum said...

euwwww
geli mak!:P

faizunnisaqsulman said...

gatal.gatal.gedik

epadzz zainal said...

jiE:
kalu mu jadi gano jie?
haha

quiyyum:
mak buwat2 geli la tu
haha

epadzz zainal said...

pijun:
itew shukew shukew taw..
haha