Thursday, January 20, 2011

masalah dan penyelesaian


Sedang bergolek-golek atas katil rasa macam boring pulak.. Kelas hari ni abis awal... Ok, aku tak nak sorok2 dah.. Aku nak cakap aku sayang "madam Literature in English" aku. Aku rase dalam ramai-ramai lecturer, beliau sorang lah yang paham jiwa aku and maybe jiwa2 the rest of my classmates.. Aku rasa aku dewasa kalau dengan beliau..tak macam Mr Tuuut and Madam Tuuut.. Seriously and honestly aku cakap diorang treat aku dan mybe coarsemates yg lain macam budak sekolah rendah.... Weh, aku nak kehidupan mahasiswi aku, tak nak kene sruh buat tu, suruh buat ni......Aku bukan budak kecik yg masih berak dalam pampers lah! Dan terus terang aku nak cakap, final exam lepas, result subject "madam Literature in English" aku lg tinggi dari subject lain...! Aku bangge!

Lupakan pasal lecturers... Lupakan pasal cinta cintun euuwww geli-geli yek aku.. Lupakan pasal tandas aras aku yang yek... Lupakan pasal elaun yang tak tau nak masuk bila.. Lupakan pasal ape2 saje... Sekarang fokus pade ape aku nak cakap....

Macam mane kita nak suh orang tolong kita cari jalan penyelesain terhadap masalah kita, jika kita tak mahu untuk bagitau masalah kita in case kalau kita rasa malu nak bagitau masalah kita...ade tak cara2 dia? paham tak?

paham?

tak?


LIFE is the siries of making decisions...no one will escape....


SEKIAN

2 comments:

JIJI YU said...

oho hoit..meh aku nok kenaley nga madam tu..

epadzz zainal said...

buleh.mai ah sini..haha