Saturday, April 30, 2011

..:something about friendship:..


aku ade dapat satu mesej...dari nombor aku tak kenal sape...mesej die macam nih.


HOW FRIENDSHIP BREAK?

both friends will think the other is busy
and will not contact.
thinking maybe its disturbing
As time passes,
both will think let
the other contact.
after that each will think
why should i do contact first?
here you love will convert to hate
finally without any contact, the memory 
fade away.
they forget each other...

how sad it is...





bila berkawan aku mula sedar..
di dunia ni manusia hidup dengan bermacam ragam...

ada yang sensitif..
- jenis kawan macam ni xleh wat ape dah...ape yang termampu jage lah ati dia...kalo dah terok sgt, hal kecik2 pun nak terasa...hah..lantak p lah...biar dia sesorang...pandai2 la pikir nape orang tak nak kawan ngan dia.

ada yang peramah gila nak mati..
-aku suka kawan macam gini...mula-mula kenal dia akan start concversation dulu..then, kalo rase lawak dia leh masuk ngan kepala otak aku..aku layan...

ada yang hati batu..
-ade kawan macam ni memang susah...tapi, still kawan kan...kawan macam ni susah nak terima kalo orang tegor dia wat salah..mula nak melenting masam muka...aiyyo...pastu susah pulak nak terima pandangan orang lain...sume dia kate..sume mesti betol...sabor je lah

ada yang cool
-hah...yang ni yang paling best...tak skema sangat...buat keje ikot kepala otak dia..tapi tak pernah kantoi...kalo ade masalah pape..muke rilek memanjang..

ada yang sangat baik sampai menyusahkan diri sendiri...
-aku kesian kalo kawan aku perangai macam nih...buat baik berlebih-lebihan sampai susahkan diri sendiri..kalo susahkan diri sendiri je leh tahan ag, tapi drag orang lain same masok dalam masalah dia tuh...haihh...ini mane boleh..ko carik masalah, ko sleesai sendiri...

ada yang busy body
-kalo nk busy body pasal orang lain...pegi lah ko...kalo nak busy body pasal life aku..maaf...aku takde life.ha ha ha

ada yang kelakar....
-ada kawan yang kelakar ni adalah anugerah yang tak ternilai dalam hidup aku...tak ramai kawan yang kelakar secara semulajadi nih...tapi aku ade kawan macam nih..hari-hari idup mesti ceria...kalo jumpe jer terus tak berenti gelak sampai lah bersurai...

perangai kawan2 sume tak sama

kadang2 aku rimas.
tapi kalo takde benda macam ni aku bosan

kadang2 aku menyampah.
tapi kalo takde orang buat aku rasa macam ni aku bosan

kadang2 aku sakit hati
tapi kalo tak sakit hati sume jadi bosan.





kawan ketika suka mudah nak cari
tapi jangan harap kawan duka itu senang dimiliki..
manusia hidup dengan prinsip.
asal diri sendiri senang orang lain bukan lagi masalah yang perlu difikirkan
bila habis madu sepah diBUANG...
 bukan semua manusia macam ni.
tapi kebanyakan begitulah.



aku tak pernah berharap kawan-kawan memahami diri aku
cukuplah sekadar ada ketika aku memerlukan.







epadzz : : tiada istilah "bekas kawan" dalam dunia ini walaupun mati menjadi noktahnye.

5 comments:

JIJI YU said...

aku jenih lagumano pah..acu kabo

epadzz zainal said...

erkkk..
killer question..
jange ditanyo..

Anonymous said...

hm betul tu..susah kn nk mengekalkan sesuatu frenship..kwn tika duka sgt susah d cri..huuu

epadzz zainal said...

anon: mmg susah nk cari.
tp, ape salahnye kalo kita yang jadi kawan ketika susah tu.
:)

Anonymous said...

anna : ak ???hahaha.